Estropov

Sinds 1994 organiseert De Es haar schoolcircus Estropov. Alle leerlingen van de school krijgen tijdens wekelijkse oefensessies de kans om zich te bekwamen in de diverse circustechnieken. Onder leiding van gediplomeerde circusdocenten wordt er geoefend in drie niveaugroepen. De zevende- en achtstejaars leren een aantal basistechnieken waarna ze bij de gevorderden een specialiteit kiezen.

Tijdens het jaar worden er losse docenten uitgenodigd, zodat alle specialiteiten aan bod kunnen komen. De voornaamste disciplines zijn: grondacrobatie, trapezewerk, jongleren, koordlopen, diabolo, éénwielfietsen, rolla bolla, evenwicht op de bal, …

Om deel te nemen aan de circuslessen is géén vooropleiding nodig! Iedereen is welkom!

Disciplines

Circusdisciplines, of vaardigheden, zijn belangrijk omdat ze onze studenten in staat stellen zich in groep te ontplooien door middel van fysieke prestaties en artistieke expressie. Ze kunnen acrobatiek, luchtkunsten, jongleren, koorddansen en vele andere fysieke activiteiten omvatten die kracht, flexibiliteit, coördinatie en vaardigheid vereisen. 

Ze kunnen ook dienen als middel voor persoonlijke expressie en artistieke creativiteit. Sommige studenten voelen zich misschien aangetrokken tot circusdisciplines als een vorm van lichaamsbeweging, terwijl anderen zich aangetrokken voelen tot de mogelijkheid om op te treden en hun talenten aan een breder publiek te laten zien. Wat de motivatie ook is, circusdisciplines zijn een lonende en plezierige bezigheid.

Circusorkest

Voor zangers en instrumentisten is er begeleiding door een ervaren muzikant. Op wekelijkse basis wordt met ons muzikaal talent aan de slag gaan. In het eerste trimester gebeurt er voorbereidend werk met zangers en instrumentisten 

Behalve het musiceren zelf zal er ook veel aandacht besteed worden aan het eigen creatieve proces van de deelnemers.

Docenten

Onze circusdocenten spelen een cruciale rol bij het leren en ontwikkelen van circusvaardigheden en -technieken. De verschillende disciplines vereisen vaak gespecialiseerde training en oefening om veilig en effectief te kunnen worden uitgevoerd.

Onze docenten dienen als mentor en helpen onze studenten bij het ontwikkelen van vaardigheden en het verkennen van hun artistieke potentieel. Ze bieden begeleiding en ondersteuning terwijl de studenten werken om nieuwe technieken onder de knie te krijgen, uitdagingen te overwinnen en vertrouwen in hun capaciteiten op te bouwen. Op deze manier kunnen ze helpen om niet alleen nieuwe vaardigheden te leren, maar ook om een gevoel van voldoening en zelfrespect te krijgen.

Onze circusdocenten vormen een belangrijk onderdeel van de schoolgemeenschap en helpen zo ervoor te zorgen dat de kunstvorm blijft bloeien en evolueren door hun kennis en expertise door te geven aan de volgende generatie circusartiesten.

Draaggroep

Het spreekt vanzelf dat dit een hele organisatie met zich meebrengt en daarom zijn we elk jaar op zoek naar helpende handen, organisatorische talenten, financiële genieën en nog veel meer.

In de loop van het jaar komt de draaggroep maandelijks bijeen. Dit ritme verhoogt licht bij het naderen van de voorstellingen. De draaggroep is een leuke manier om de school te leren kennen, voor wie houdt van de circussfeer.

Heb je zin om mee te doen? Laat dan gerust een seintje via info@estropov.be.